„Construiește-ți viitorul, fii înțelept cu banii tăi!”

Peste 20.000 de tineri au participat la „Săptămâna Mondială a Banilor”, eveniment organizat de BNR şi Ministerul Educaţiei

Banca Naţională a României (BNR) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi OECD/INFE (International Network on Financial Education) a organizat, în perioada 21-25 martie 2022, „Săptămâna Mondială a Banilor” („Global Money Week”), informează BNR Braşov.

Reprezentanții BNR din toată ţara au derulat o serie de activităţi pe teme financiar-bancare adresate tinerilor, la care au participat peste 20.000 de elevi și studenți din 186 de instituții partenere, tematica acestui an fiind „Construiește-ți viitorul, fii înțelept cu banii tăi!”.

„Pe parcursul celor cinci zile, Agenția BNR Brașov, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, a organizat o serie de activități și prezentări despre economisire, credit, dobândă, inflație, istoria monedei naționale, rolul şi funcțiile băncii centrale. De asemenea, au fost utilizate materiale video legate de istoria leului, fabricarea monedelor şi bancnotelor aflate în circulație şi de elementele de siguranță ale bancnotelor pentru aproximativ 500 elevi și cadre didactice, din trei unități școlare: Colegiul Național Economic «Andrei Bârseanu», Școala Profesională Germană Kronstadt și Liceul Tehnologic «Malaxa» Zărnești”, se arată în comunicatul de presă al BNR Braşov.

În 2022, Banca Națională a României este lider de țară în cadrul proiectului internațional, parte a campaniei globale de conștientizare a importanței banilor, la care au participat peste 170 de țări de pe toate continentele. Demersul băncii centrale are rolul de a crește nivelul de educație financiară al copiilor și tinerilor, precum și cel al incluziunii financiare.

„În spiritul acestui demers, seria de filme educaționale «Educație financiară cu Ana și Radu» a fost completată cu două noi episoade ce abordează teme precum economisirea și cardul bancar. Totodată, a fost lansat primul număr al unei reviste de educație financiară în limba engleză, în încercarea de conectare mai puternică a activității de educație financiară la tendințele internaționale”, subliniază BNR Braşov.