Argument – Un spaţiu pentru dialog cultural

jurnal cu pană de scris, un spațiu pentru dialog cultural

Cărţile şi muzica îmi sunt prieteni de o viaţă. Nu există bucurie mai mare pentru mine decât aceea de a-mi petrece timpul citind sau ascultând diverse muzici. O zi este mai frumoasă dacă pot citi măcar două pagini, mai ales dacă acestea îmi oferă posibilitatea de a învăţa ceva nou sau îmi schimbă modul de a privi o chestiune sau alta.

„În luminile rampei” îşi doreşte a fi un spaţiu deschis dialogului şi ideilor pentru tot ce înseamnă cultură.

Ideea construirii unui spaţiu în care cărţile, concertele sau spectacolele de teatru să fie vedetele principale a existat demult în visele mele, dar din diferite motive aceasta nu s-a concretizat până acum pentru că altele au fost priorităţile. Între timp am acumulat curajul necesar pentru a-mi duce visul la împlinire.

carte deschisă, un spaţiu deschis dialogului

În luminile rampei” îşi doreşte să fie un spaţiu luminos, deschis dialogului şi ideilor, în care cei care ne vor vizita vor găsi poveşti despre literatură, muzică, teatru, film sau oameni speciali, dar vor fi abordate şi chestiuni legate de educaţia financiară, psihologie, spiritualitate, bune maniere sau piaţa de artă, pentru că toate acestea laolaltă înseamnă cultură şi nu se exclud una pe cealaltă.

Am ales ca acest loc să se numească „În luminile rampei”, pe de o parte, pentru că filmul lui Charles Chaplin a lăsat o impresie deosebită în sufletul meu, iar pe de altă parte, pentru că noi toţi, indiferent de statutul profesional, suntem aici, într-un fel sau altul, prin ceea ce facem în centrul atenţiei celorlalţi pentru o perioadă din viaţă mai mare sau mai mică.

carte cu flori, un spațiu deschis dialogului, dialog cultural

Cred foarte mult că în România există un public inteligent şi interesat de lucruri cu adevărat importante, care doreşte să citească şi altceva în afara titlurilor alarmiste, ce induc frică şi panică, şi pe care le întâlnim la tot pasul. În opinia mea, numai educaţia şi cultura ne vor face mai puternici. Cea mai mare bogăţie se află în mintea şi sufletele noastre. Trebuie doar să o descoperim.

Totodată, cred în puterea cuvintelor. Ele pot crea sau dărâma lumi, pot spune poveşti şi pot genera emoţii. Mai mult, cred că viaţa pe care o trăim este un miracol de care nu suntem pe deplin conştienţi. Binele/răul din existenţa noastră depinde în exclusivitate de noi. Noi suntem creatorii propriului destin.

Vă invit, aşadar, să ne fiţi alături în acest dialog cultural şi să ne bucurăm împreună de miracolele lumii în care trăim!

Pentru ca această experiență să devină un adevărat dialog cultural, aştept propunerile, sugestiile şi criticile dvs. pe adresa de e-mail: contact@inluminilerampei.ro.